Wednesday, February 9, 2011

Emre Belözoğlu'nun Sorunu Ne ?


Emre Belözoğlu ... Türkiye'nin yetiştirdiği en yetenekli, en mücadeleci, en etkili oyuncularından birisi. Hatta en iyi ortasaha denilince akıllara ilk önce Emre Belözoğlu geliyor.

Kariyerine Galatasaray gibi bir camia'da başlayan Emre daha sonra İnter ve Newcastle United forması giydi. Galatasaray'da 103 maç, İnter'de 79 maç ve Newcastle United'da 66 maç forma giydi. Dünyanın en iyi liglerinden ikisinde oynadı. Mücadele ise mücadele, teknik ise teknik Emre'de hepsi mevcut. Fenerbahçe'de de 2008 yılından beri mücadele ediyor.

Emre Belözoğlu milli takımlar düzeyinde ise toplam 135 kez forma giydi. Bunların 71 tanesi A Milli takım

Emre Belözoğlu çok iyi bir insan, Emre Belözoğlu müthiş bir insan, Emre Belözoğlu yardım sever, esprili bir insan. Emre için herkes böyle diyor ama ya saha içi ?

Saha içinde bir insan bu kadar değişemez, değişmemeli. Ama Emre değişiyor. Hakeme itiraz ediyor, takım arkadaşıyla kavga ediyor, rakip takım oyuncusuna bir anlık öfke ile bilinçli faul yapıyor, seni öldürürüm işareti yapıyor ama sonra pişman oluyor. Emre'ye saha içinde ne oluyor ?

Emre'ye sert girildiği, faul yapıldığı ancak hakemlerin bunu vermediği gerçeği var. Eee ama bu yüzden insan gerginleşemez herhalde. İnsan Alex'e mi daha fazla faul yapılıyor, Emre'ye mi diye soruyor. Cevabı biliyoruz. Hakemler Emre'ye yanlış kartlar veriyor ve atılıyor. Böyle bir şey de yok. Hakemler tamam Emre'ye illah yanlış kart veriyorlar ancak bir insan bu yüzden de agresifleşemez. Veya rakip tribünler ... Sürekli küfür ediyorlar... Eee sadece sana mı küfür ediyorlar Emre ? Hayır. Eee daha ne ? Ne bu saha içi öfkesi ?

30 yaşına gelmiş bir insan artık bir şeyleri değiştirmeli. Futbol hayatının son günlerine geldiği bu dönemde artık oturup düşünmeli. Neden ben böyleyim, neden insanlar böyle düşünüyor, neden hakemler bana yanlış kart gösteriyor, neden beni oyundan atıyor, neden taraftarlar bana küfür ediyor, neden spor yazarları beni eleştiriyor diye kendi kendini sorgulamalı. 

Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan olan Emre kendine gelmez ve bu agresifliğini devam ettirirse kariyerinin son günleri Emre için çok acı geçer. Bu kadar büyük başarılar elde etmiş Emre'yi hepimiz kötü hatırlarız.

Türkiye'de 2. bir Emre Belözoğlu yok ... Bir süre daha da olmayacak ...